Bio Eddy Lassche

Bio Eddy Lassche

Ik ben geboren op 14 oktober 1967 in de Noordoostpolder te Emmeloord. Als oudste zoon in een arbeidersgezin. Mijn vader is opgeleid als lasser en later conciërge geworden op de Middelbare Landbouwschool. Mijn moeder was altijd huisvrouw en heeft later bijgeschoold via avond onderwijs en een carrière als financieel medewerker op de visafslag te Urk.

Al vroeg wist ik dat ik bij de politie wilde werken - echt zo'n kleuterschool droom. Na mijn atheneum diploma ben ik in 1987 in Apeldoorn op de toenmalige Nederlandse Politie Academie (NPA) begonnen als adspirant inspecteur. In 1991 had ik mijn diploma en ben als 23 jarige gaan werken in de stad Utrecht. Tjonge wat was ik gretig om verantwoordelijkheid te nemen! Eerst als teamchef in de wijk Zuilen en Overvecht. Ik gaf leiding aan mannen die makkelijk mijn vader konden zijn. Toen twee jaar een (inter)nationale functie als chef van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV). Onder andere de WK'94 in Amerika begeleid namens de Nederlandse overheid. Toen vier jaar bij de regionale recherche. Als teamleider van het arrestatie- en observatie team en als onderzoeksleider zware- en georganiseerde criminaliteit. Rechercheren naar de ''Hollandse Netwerken'' en lokale zware jongens. Ondertussen ook ME commandant geworden en onderhandelaar bij ontvoeringen en gijzelingen. Opgeleid als een van de eerste Nederlandse officieren in die rol door Scotland Yard. 

Toen ik mijn jongensboek een beetje geleefd had, volgde een periode waarin ik in MT functies leiding ging geven aan het politiewerk. In de stad Utrecht en in de regio: Veenendaal en Zeist. Als jongste commissaris van politie op dat moment in de leeftijd van 32 jaar. Verantwoordelijk uiteindelijk voor een district met ruim vierhonderd medewerkers en 8 gemeentes. In de loop van de jaren wel steeds meer gefascineerd geraakt in ontwikkelen. Rondom vragen als: hoe goed zijn we als politie in ons werk, welke rol speelt informatie, hoe ontwikkel je medewerkers en wat is de werkelijke rol en plaats van leiderschap?

Dat leidde er toe dat ik verschillende verander rollen heb vervuld binnen de politie: als eerste kwartiermaker voor de Regionale Informatie Organisatie, als directeur vernieuwing en in 2011 ben ik landelijk programma manager geworden van de fusie en reorganisatie naar één Nationale Politie. De opdracht van Gerard Bouman - ondersteund door een aantal kwartiermakers. Een historisch moment in de geschiedenis van de politie, en een schier onmogelijke klus binnen de gegeven tijd en kaders. Voor mij tevens mijn laatste klus als politieman. Ik wist het al langer maar durfde het nu ook te zeggen en te doen: het was tijd om te gaan. Niet langer ''Eddy de politieman'' maar een vrij bestaan als zelfstandig ondernemer. 

In 2013 was het zover. Ik sloot mij aan bij een mooie club (maatschap) Berckeley Square te Amsterdam. Een eigenwijs organisatie advies bureau. Veel geleerd en een goede springplank naar helemaal op eigen benen in 2016. Dat was nodig -om mijzelf ook totaal te geven en te beleven. 

Sinds 2016 werk ik heel modern in een netwerk verband met andere ondernemers (ZZP-ers of kleine advies bureaus's) aan de ontwikkeling van mooie en gezonde organisaties. 

Sinds 2018 vanuit onze mooie plek Vredehof. Met mijn vrouw Katinka en onze vier kids vormen we een samengesteld gezin. Ook met de dynamiek van stiefkinderen ben ik bekend. We zorgen daarnaast voor Lola de hond, een paar eigenwijze hanen en kippen, hebben paarden en in de zomer komen de zwaluwen ons bezoeken.