Persoonlijke ontwikkeling 

Naast mijn werk in organisaties coach ik regelmatig mensen individueel. Soms op de functie, soms ook breder op persoonlijke ontwikkeling. Mijn ''specialisme'' is coaching van mannen. Omdat ze leuk zijn, ze er soms een potje van maken en daar moeilijk hulp bij vragen. Maar ook vrouwen zijn van harte welkom natuurlijk! 

Stappenplan coaching

Don't look for someone who will solve all your problems. Look for someone who won't let you face them alone. 

De Mannengroepen 

Met twee andere kerels - Hans en Jos - heb ik paar jaar geleden de Werkplaats voor Mannen opgericht. Daar brengen we mannen bij elkaar om vanuit broederschap en verdieping mannen thema's te onderzoeken. Integer en speels, verbonden en vrij. Als je meer wilt weten: www.werkplaatsvoormannen.nl

Diensten

DISC stijlen

Hoeveel tijd steken jullie in de liefde?

Hoeveel tijd steken jullie in de liefde?

Je relatie onderhouden is werk. Dat klinkt misschien niet heel romantisch of sexy, maar is vast iets waar je je in herkent. Het gaat over werken aan jezelf en werken met elkaar. Enerzijds omdat het leven steeds nieuwe dingen op je pad legt waar je samen uit moet zien te komen. Kinderen krijgen of juist geen kinderen, ouders, werk stress, ziekte. Alles kan de boel opschudden. Iedere relatie krijgt er mee te maken. Anderzijds omdat we als mensen groeien in behoeften en verlangens. En daarbij soms ook iets anders verwachten van onze relatie.

Het gesprek daarover voeren is niet altijd eenvoudig. Omdat onze verwachtingen uiteen lopen, omdat je onderzekerheden opspelen omdat je bang bent de ander te kwetsen. Of gewoon omdat je niet zo’n prater bent. Kortom: De verbinding met elkaar levend houden is een hele klus.

Wij helpen jullie daar graag bij.

Wie zijn wij

We zijn Yol Kuijer en Eddy Lassche. Beide opgeleid als relatietherapeut o.a. via Phoenix Opleidingen Utrecht en bij Piet Weisfelt. Dat betekent dat we breed kijken naar je persoonlijke leven en naar jullie relatie. Daarnaast is Yol ook EFT therapeut en werkt Eddy soms met EMDR. Voor een uitgebreide beschrijving van wie is wie - zie de persoonlijke website van Yol Kuijer en Eddy Lassche

We kennen elkaar al flink wat jaren professioneel en zijn enthousiast en gefascineerd om met stellen te werken. We geloven in de combinatie vrouw - man in onze begeleiding omdat dat ons ruimte geeft goed aan te sluiten bij jullie.

“Relaties zijn de spiegel voor je zelf” - wordt wel eens gezegd. Voor ons betekent dat zowel werken met jullie als stel als individueel. In de relatie worden je persoonlijke thema’s zichtbaar. Soms is het fijn dat samen te onderzoeken en soms past juist een 1:1 met één van ons beiden. Die combinatie maakt ons bijzonder.

Ons aanbod

We werken met alle soorten vragen. Zowel vanuit crisis - als je voor je gevoel bent vastgelopen. Maar ook als je je relatie beter wilt snappen. Als een soort ‘’relatie APK’’. Je hoeft echt niet een hele concrete vraag te hebben bij aanvang - voor ons is een verlangen naar meer, anders, rustiger of vrijer een prima startpunt. Zodat de liefde weer kan stromen.

Wat kun concreet je van ons verwachten

Stap 1. Als je verder wilt kennismaken maken we een korte afspraak. Dat kan per mail of telefonisch. Deze eerste stap is vrijblijvend.

Stap 2. Daarna volgt een afspraak met zijn vieren: jullie samen met ons. Die afspraak heeft het karakter van een intake en we werken met wat jullie inbrengen. We verkennen jullie vraag en de onderliggende thema’s. Vooraf vragen we je een vragenlijst in te vullen. Na deze eerste afspraak doen we jullie een schriftelijk aanbod waar we met jullie naar willen kijken. Ons werkcontract. Daarin staat ook een voorstel voor het aantal sessies en de kosten. Als jullie dat zien zitten (zowel qua inhoud als gevoel) geef je akkoord en gaan we aan de slag. Als de intake - om wat voor reden dan ook - niet tot een traject leidt stopt het daar en factureren we enkel de intake.

Stap 3. Dan gaan we samen aan de slag. Gemiddeld gaan we uit van zeven sessies van twee uur inclusief de intake- sessie (van stap 2). In het begin vaak iets korter op elkaar - daarna met meer tussenruimte in de agenda’s. We werken altijd vanuit ‘’De Vredehof’’ Nieuwe Weteringseweg 93 te Groenekan. Daar is een fijne en ruime werk kamer die rust en privacy biedt. In die 2 uur werken we samen en apart. Naar gelang de vraag en/of onze interventie. Tussen de sessies krijgen jullie opdrachten mee om te oefenen of vragen om over na te denken. In de laatste sessie ronden we af en evalueren het traject. Meer daarna kan altijd.


Tarief

We vinden het prettig wanneer stellen die ons nodig hebben ook bij ons terecht kunnen en houden daar in onze tarieven rekening mee. Gemiddeld genomen kost een begeleidingstraject bij ons daarom tussen de 3000-4500 euro. Er bestaat de mogelijkheid een deel van het traject vergoed te krijgen via je aanvullende ziektekosten verzekering. We factureren verder het gehele traject in een keer, na jullie akkoord op de intake.

Wees welkom!

Aarzel niet langer en neem contact met ons op als je aan de slag wilt. Met jezelf en met elkaar. Er is zoveel te leren in de ogen van de ander. Tuurlijk is dat spannend - maar no guts no glory.

Of zoals Huub Oosterhuis het zo mooi dichtte:

Delf mijn gezicht op maak mij mooi.

Wie mij ontmaskert zal mij vinden.

Ik heb gezichten, meer dan twee.

Ogen die tasten in den blinde,

Harten aan angst voor de angst ten prooi.

Delf mijn gezicht op maak mij mooi